Moezelweekend

Categorie
Busreis
Datum
23 juni 2017 09:45 - 25 juni 2017 21:30
Locatie
Verblijf te Bruttig-Fankel - Moselstra├če 12
56814 Bruttig-Fankel, Duitsland

Wappen bruttig fankel

Anders dan de vorige jaren, gaan we het een beetje verder (90 km) stroomafwaarts van Mehring zoeken. We hebben gekozen voor een piepklein wijndorpje namelijk Bruttig-Fankel. Het dorpje heeft zich aan de oever van de Moezel genesteld, ongeveer acht kilometer stroomopwaarts van Cochem.
Als logement hebben we gekozen voor Hotel Rebstock.

Wat zal dat kosten?
Verblijf in HP 2 nachten. Alles hangt af van het aantal deelnemers.

De maximumprijs (30 deelnemers) = € 190,00
De minimumprijs (60 deelnemers) = ± € 175,00
Opleg 1 persoonskamer: € 10,00 per nacht.

Inschrijven kan tot en met 28 februari 2017. Inschrijven kan door het overschrijven van het voorschot € 100,00 pp (of € 120,00 1P) met vermelding “Moezelweekend 2017”. op rekening IBAN: BE03 4458 5993 6184 - BIC: KREDBEBB. Nadat het aantal deelnemers definitief gekend is – zal het restbedrag worden bepaald, dit dient dan vereffend te worden voor 30 april. Voorlopig ziet het programma er als volgt uit, in het kort:

wijnproeven

Dag 1:

Bij aankomst welkomstdrankje – verdeling van de kamers.

Avondeten om 19.00 uur gevolgd door een weinprobe in de wijnkelder van het hotel.

Dag 2:

Vrij verblijf. Er kunnen mooie wandelingen gemaakt worden.
Er is heel wat te bezichtigen in de onmiddellijke omgeving (op wandelafstand 1 tot 2 km).
Muziek/dansavond.

Dag 3:

Vertrek naar Cochem – vrij
16.00 uur afreis Zelzate.

 

 weinprobe  
   
   

Fankel

Sluis2

 

radhaus F

Fankel met de rivierbrede sluis is een lust voor het oog door zijn vele fraaie vakwerkhuizen met gevels en erkers. Mooi is ook het tot raadhuis veranderde Zehnthaus (1356). Bezienswaardigheden zijn ook het Rathaus uit 1689 en het barokke Schuncksche Haus met binnen een ornamentele renaissance-trap. Vanuit Bruttig is er een brug naar Ernst aan de andere Moezeloever, ook een plaatsje met kronkelende straatjes. En in de richting van Cochem ligt het klooster Ebernach.

 

 

 

 

 

 

 

 


Beilstein een Pronkstuk aan de Untermosel

Beilstein 0185

 


Beilstein wordt bepaald door zijn middeleeuwse stadsbeeld. De dichte bebouwing heeft een natuurlijke oorzaak: Beilstein ligt in een keteldal met steile wijnhellingen, bekroond door de ruïne van de Burg Metternich. Zijn vijfhoekige burchttoren dateert uit de 12e eeuw. Hoog boven op de St.Josephs Kegel ligt de Barokke, in de 17e eeuw op gotische karmelietfundamenten gebouwde drieschepige Hallenkirche der Unbeschuhten Karmeliter. De kerk heeft nog een volledig behouden gebleven interieur met beschilderde wanden.De klim naar boven gaat via een steile trap van meer dan 100 treden. 

trap

Boven kijkt u uit over de schilderachtige mini-stad met vakwerkhuizen die dicht tegen elkaar aan staan in kronkelige straatjes. De plaats aan de voet van de kloosterberg en de burchtruïne is voor de vele bezoekers het summum van Moezelromantiek. 

terrasjeinbeilstein

Het piepkleine stadje heeft daarom al talrijke keren als filmdecor gediend en wordt ook wel het Doornroosje van de Moezel genoemd. Enkele bijzondere bezienswaardigheden zijn het vroegere Zollhaus (1634) gelegen aan de oever van de Moezel. In de dorpskern aan het kleine gezellige marktplein het Zehnhaus (1577) met het wapen van Metternich, het Rathaus en het Amtshaus, dat met een barokportaal versierd is. De romantische opvatting dat hier de tijd stil gestaan heeft klopt helemaal.

 

 
 

Powered by iCagenda